zorginstellingen

Verzorgend wassen voor meer hygiëne en comfort

De huid is het grootste orgaan van de mens en een essentiële schakel in de warmte- en vochtregulatie van het lichaam. Om de huid in optimale conditie te houden biedt Mediq een alternatief voor traditioneel wassen met water en zeep: verzorgend wassen met één hulpmiddel, in één handeling. Verzorgend wassen geeft meer hygiëne en comfort voor cliënt én zorgverlener. In de infographic worden de verschillen helder uitgelegd.

Bij verzorgend wassen volstaat één handeling en één hulpmiddel, terwijl het eindresultaat ook nog eens gunstiger is. Omdat er geen waskom wordt gebruikt is er bijvoorbeeld minder kans op kruisbesmetting. En dankzij de lotion in washandjes of -doekjes is insmeren van de huid na wassen niet nodig. Ook hoeft de zorgvrager minder te worden gedraaid. Dat is veel minder belastend voor alle partijen en het geeft de zorgverlener meer tijd voor extra zorg en aandacht.

Bij Mediq vindt u een uitgebreid assortiment aan huid- en persoonlijke verzorgingsmiddelen. Bekijk onze producten waarmee u de huid in optimale conditie houdt!